135 resultaten - huidige 1 tot 21. Volgende pagina.

Wat doet een CDI op een scooter?

Een CDI, wat staat voor Capacitor Discharge Ignition, is een cruciaal onderdeel van de ontstekingsinstallatie van een scooter. Het hoofddoel van de CDI is om de timing van de vonkontsteking te reguleren. Wanneer je de sleutel omdraait om je scooter te starten, stuurt de CDI een elektrische puls naar de Bobine, die op zijn beurt een vonk creëert die nodig is om de brandstof-luchtmengsel in de motor te ontsteken. Met andere woorden, de CDI zorgt voor de juiste timing van de ontsteking, wat essentieel is voor een soepele en efficiënte werking van de motor. 

Hoe herken je een kapotte CDI?

Een kapotte CDI kan leiden tot verschillende problemen met de werking van je scooter. Enkele veelvoorkomende tekenen van een defecte CDI zijn:

Startproblemen: Je scooter kan moeilijk starten of helemaal niet starten.

Onregelmatige motorloop: De motor kan onregelmatig lopen, haperen of zelfs afslaan tijdens het rijden.

Slechte acceleratie: Je scooter kan traag reageren op het gaspedaal en een verminderde acceleratie hebben.

Slechte stationairloop: De motor draait niet soepel in stationaire toestand en kan schokkerig aanvoelen.

Slechte brandstofefficiëntie: Een defecte CDI kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.

Wat kost een CDI voor een scooter?

De kosten van een CDI voor een scooter variëren afhankelijk van het merk, model en de kwaliteit van de CDI.  Een nieuwe CDI is al te koop onder de 10 en kan oplopen tot 100 euro. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatieve CDI van een gerenommeerd merk, omdat een betere kwaliteit CDI vaak betrouwbaarder is en een langere levensduur heeft. Voor elk type scooter hebben we wel een CDI klik HIER voor jouw merk en model.

Hoe hard gaat een scooter met een onbegrensde CDI?

Wanneer een scooter is uitgerust met een onbegrensde CDI, kan de topsnelheid toenemen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de cilinderinhoud, het gewicht van de scooter en de staat van de rest van de motor. De exacte snelheidswinst kan variëren, maar het is belangrijk op te merken dat het aanpassen van de CDI om de snelheid te verhogen niet altijd legaal is en kan leiden tot veiligheidsproblemen en boetes, afhankelijk van de lokale wetgeving. Het is altijd verstandig om de snelheidsbeperkingen en regelgeving in jouw regio te respecteren en eventuele wijzigingen aan je scooter zorgvuldig te overwegen.