Hoe moet ik mijn rem ontluchten?


Wat je nodig hebt is een grote injectiespuit die je gewoon kan halen bij de apotheek of de drogist, verse remolie en een stukje (benzine) slang. Wat je doet is het volgende:

  • Draai het deksel van je remreservoir en leg deze opzij. Zorg ervoor dat je al een ringsleutel om je ontluchtingsnippel hebt zitten zodat je zo min mogelijk kans hebt om je nippel te beschadigen, zuig de injectiespuit vol met nieuwe remolie en monteer de spuit aan het uiteinde van de benzineslang. 
  • Druk nu voorzichtig de slang vol met remolie, kijk uit voor gespoten delen van je scooter of brommer want remolie lost lak op, monteer de slang op je ontluchtingsnippel en draai deze open. Door nu de injectiespuit leeg te drukken in je remsysteem duw je alle achtergebleven lucht in het systeem naar boven en dus uit je remsysteem waardoor je het systeem dus ontlucht. 

Deze tip werkt het best als het remsysteem compleet leeg is bijvoorbeeld om je remolie te verversen. Mocht het systeem nog gevuld zitten let er dan op het niveau van je reservoir als je begint te vullen met de spuit en zorg ervoor dat deze niet overloopt. Je kan om te beginnen je reservoir leegzuigen met de spuit tot het minimum niveau van je reservoir of af en toe na een klein stukje vullen met de spuiten het teveel aan vloeistof uit je reservoir halen.