Welke uitlaat is het beste?


Er wordt heel vaak gevraagd wat de beste uitlaat is.

Dit is nooit 100% te zeggen. Geen scoot is namelijk dezelfde. Wel is uit tests (oa. onze eigen testbank, de praktijk en Scootin tests) gebleken dat de Bidalot, Technigas Next R en Doppler terugloop uitlaten 1 vd beste pijpjes zijn voor een 50cc standaard cilinder die wat sneller moet dan 45km. Ze zijn voor de meest gangbare scooters leverbaar. Deze zorgen voor een bredere powerband en zijn eenvoudig af te stellen (sproeiers / rollen / veren) Daarnaast zijn voor de fijnproever de Top Performances Nardo en de Yasuni Z ook aan te raden. Deze zijn helaas niet voor alle merken en types scooters leverbaar.

Voor de goedkopere snelle 50cc cilinders kunnen we ook de Bidalot en Dopler aanraden alsmede de Yasuni R, Top Performances Nardo en Technigas Next R. 

Voor de echt snelle 50cc is Yasuni C21 de beste. En voor de goedkopere 70cc cilinders kunnen we de Top Performances Nardo, Technigas Triops en Yasuni R aanraden. 

Uitzonderingen voor MHR, Evo en Manston cilinders zijn o.a. de Yasuni C21 modellen, de Malossi MHR en Polini Evo uitlaten. Maar er zijn momenteel zoveel merken en types die goed zijn dat je in geval van twijfel gewoon even met ons moet e-mailen. Wij kunnen je perfect vertellen welke uitlaat het goed zal doen op jouw persoonlijke set up. Vermeld dus je complete set up en welke prestaties je ongeveer wilt bereiken. En een budget is ook altijd handig om te vermelden. Vergeet niet de nodige afstel onderdelen mee te bestellen als je een andere uitlaat wilt monteren.